- On aika päästää miehet pois pöntöstä -

 

MIKÄ ON READY JET?

Ready Jet on erityisesti betoniautojen pyörintäsäiliöiden vesipiikkaamista varten suunniteltu vesipiikkausrobotti. Ready Jet poistaa kovettuneen betonin säiliön sisäpinnoilta 1400 barin vesipaineella vahingoittamatta säiliötä.

MIKSI PUHDISTAA SÄILIÖ READY JETILLÄ?

Työturvallisuus

Ready Jetin käyttö pyörintäsäiliöiden piikkaamisessa poistaa lukuisia vakavia työturvallisuusriskejä säiliöiden puhdistamisessa aiempiin puhdistusmenetelmiin verrattuna.


Pöly
Piikkauksessa syntyvistä pölyistä haitallisin lienee kvartsipöly. Kvartsipöly sisältää erikokoisia hiukkasia: mitä pienempiä hiukkaset ovat, sitä haitallisempia ne ovat. Pienimmät hiukkaset käyttäytyvät kaasun tavoin, ne leviävät ilmaan helposti ja pysyvät hengitysilmassa pitkään. Kvartsipölyn on todettu altistavan useille erilaisille sairauksille, mm. krooninen keuhkojen tulehdus, silikoosi eli pölykivikeuhko, kasvanut keuhkosyövän ja tuberkuloosin riski.

Tärinä
Piikkausvasaran tärinä siirtyy käyttäjänsä käsien kautta tämän kehoon. Liiallinen tärinäaltistus voi aiheuttaa tärinätaudin, jonka oireita ovat mm. kylmissä tai märissä olosuhteissa sormien kylmeneminen ja ihon värin muuttuminen valkoiseksi, sormien pistely, vaikeus tarttua pieniin esineisiin, käsien puristusvoiman heikentyminen.

Melu
Säiliön sisällä suoritettava piikkaustyö aiheuttaa suuria meluhaittoja säiliön sisällä työskentelevälle henkilölle.

Kamit
Piikatessa irtoavat betonikamit voivat aiheuttaea kimpoillessaan vakavia vammoja koko vartalon alueelle säiliön sisällä työskentelevälle henkilölle. Erityisesti yläpuolelta irtoavat kamit aiheuttavat vakavia vaaratilanteita, päähän osuessaan jopa hengenvaaran.

Kustannustehokkuus

Polttoaineen kulutus
Polttoaineen kulutus pienentyy kun säiliö piikataan tyhjäksi kovettuneesta betonista ja turha paino jätetään pois kyydistä. (Jo 0,5m3 kovettunutta betonia säiliössä on sama kuin kantaisi Toyota Corollaa mukanaan.)

Kuormakoko
Pitämällä säiliö mahdollisimman tyhjänä kovettuneesta betonista mahdollistetaan sekä kantavuuden, että tilavuuden osalta suurin mahdollinen kuormakoko. 

Tehokkuus
Säiliön puhdistaminen vesipiikkaamalla on arviolta jopa 8 kertaa nopeampaa kuin mekaanisesti piikkausvasaralla piikkaaminen. 

Säiliön kunto
Vesipiikkaaminen on hellävarainen puhdistusmenetelmä, eikä se vahingoita pyörintäsäiliön vaippaa tai siipiä kuten piikkausvasara niihin osuessaan. Säiliön vaippaan ei synny lommoja joiden kohdalta säiliö kuluu nopeammin samaan aikaan kun ulkopuolella maalien irrottua korroosio tekee tuhojaan.

Työn jälki
Kovettunut betoni saadaan poistettua vesipiikkaamalla täysin, puhtaan säiliön pintaan tuore betoni ei tartu yhtä helposti kuin kovettuneen betonin pintaan.